Ju mer jag tränar, ju mer beroende blir jag.


Efter käftsmällen på VM kan man säga att jag blivit näst intill besatt av min och Liams träning. Jag lägger upp i början av veckan hur och vilka dagar det ska tränas på! OJ herregud tänker ni, hon har blivit galen, men det är mestadels running vi tränar, ibland blir det bara det vi tränar. Vi började träna om kontaktfälten i slutet av November. Jag vet nämligen att om jag och Liam ska ha någon chans internationellt måste han ha running, och jävligt bra sådana.
Vi startade vår första officiella tävling i Karlshamn för ca 2 veckor sedan. Den resulterade i 2 disk, för min del spelar det egentligen ingen roll för jag kände att Liam gick och kämpade på fint. Han missade då språnget på kontaktfältet. Det var inte så att han medvetet hoppade, utan hade svårt att anpassa steget i den fart han kom i, det vill säga han gick lågt med spånget var för stort helt enkelt. Tur att man har gammeltanten, som kom 4:a rep 5:a och vann en biobiljett som med glädje utnyttjades i veckan=)
I Söndags var det dags för Danmark. Dubbla klass 3. Med förhoppning att Kompeace kanske skulle kunna ta sitt sista cert och bli dansk agilitychampion och med förhoppning att Liam skulle ta sina running åkte vi dit glada och förväntansfulla.
Egentligen vet jag inte vad som hände, Liam nollade alla 4 loppen vilket resulterade i 4 vinster, 4 cert, ett agility championat och 100 procent träff på runningen.Ångrar inte en sekund när det varit storm, regna, bitande kyla då jag och Liam varit och tränat. Det går inte att beskriva vilken energikick den hunden ger mig. Vi hade missar i varje lopp, och det känns skönt att veta att vi kan ännu bättre. När jag är framme och förbereder Liam i svängarna tycker jag att han svänger precis lika bra som innan, men eftersom han måste hoppa högre och ta i mer kommer han ut i svängarna om jag inte är där. Det är troligtvis något vi kommer att lära oss efter tiden.

Hur gick det för Kompan då? tanten lyckades nolla alla lopp och även erövra sitt sista cert, vilket resulterade att jag åkte hem med en till dansk agilitychampion (endast 10 år gammal). =)
Hade klippt ihop alla lopp på mobilen, men nui krånglar det såklart, därför slänger jag in agilityloppen. Dom ni ser är det någonstans jag håller på att glömma av ett byte, i något lopp håler jag på att springa in i A:hindret, men vad gör det?=)

För övrigt ska jag och denna gooingen träna på tass=)
267860_10152551824045394_1518082649_n

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ju mer jag tränar, ju mer beroende blir jag.

  1. BeateH skriver:

    Gratulerer med supre resultater og championater 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s